assalamualaikum...

here my site, my own way to present myself as i won't bother anyone
this is how i'm expressing myself by writing here, because most of the time I'm enjoying blogging

Monday, August 9, 2010

Kenangan di KSP..for pre-medic





Aku sebenarnye jarang bole berkongsi crta cmni,tp skadar perkongsian pengalaman n perasaan bile kuar dr alam persekolahan dan menjejaki dunia baru..alam dewasa la kot..


Mula2 tu aku agak nervous,mcm2 aku pikir lau g tmpt baru..cmne nk adapt ngn environment dye,nk brgaul ngn masyarakat n kwn2 baru..



tp percayalah,once dah alaminya,it's not hard as i thought before..and actually it's very fun n enjoyable..



sblum2 ni aku slalu dipropagandakn oleh senior2,kne pndai2 bwk diri dgn dunia luar yg mcm2 warna..

kne bawak imej islam tu d mne sje kte berada..


jgn smpai cultured shocked,sbb kbnykn plaja skola agm bole jd lg truk lau da kne cultured shock..



but stlh alami sndiri,aku tau aku kne KUAT..cbe bygkn dlm klas aku kt KSP tu i am the only one from sekolah agma..MAAHAD plak tu..bygkn jelah,aku jelah kot plg pelik dlm klas tu,dr segi pemakaian,pergaulan n so on..


"tp jgn jdkn itu alasan kte x brgaul dgn org.."


the first thing,kte perhati dlu environment baru kte tu..aku kot plg diam dlm klas tu mule2,konfius an,aku bknnye pendiam sbnrnye..lala~

kemudian,dr ctu bile klas da brmula,blaja sme2..ade sesi taaruf..u will know the colour of every person in ur classmate..

then,kte kne pandai2 a bergaul dgn rakan2 baru,blaja sme2..the simple word is ice breaking...

and now,just see...i am very2 happy with them..study together,playing together,camping together...

"but even i am part of them,AKU ttp AKU.."

meaning that,aku ttp dgn cara pemakaian aku,cara bergaul aku,cara berfikir aku..

n lg better lau aku bole bwk mrk same2 ke arh kbaikn..and aku tau,aku bknla perfect sgt,tp sentiasa menuju ke arah tu,insyaAllah..

ape yg aku plg perasan sgt,stlh bergaul dgn mrk,aku sgt2 sdar bnyk lg ilmu brkaitn agm yg aku xpegang btol2,

rse segan sgt bila kdg2 kwn aku tnye bab2 hukum tp aku xbole nk ulas lbey lnjut sbb sketnya ilmu yg aku ade..nk ckp psl agm kne de ilmu,dalil..mne bole suke2 ckp ikot hati..bahaya!!

Alhamdulillah,timbul ksdrn aku kne cari bnyk lg ILMU AGAMA,d smping bidang perubatan yg akn diceburi ni..






tp ape yg pnting mohon kekuatan dr Allah,jgn smpai kte hanyut~
dan sntiasa ttp hati n pendirian dlm agamaNya...ameen~




p/s:doakan aku sntiasa kuat di jlnNya,jgn smpai tersasar...

5 comments:

Blog Walker said...

Terbaik melly!

syahira ariff said...

terbaik!

Nur~ImpiaNA said...

korang pun!!
kne siap sedia luar n dlm utk hadapi cbrn dunia kt luar tu..hehr

dr.solehah said...

semoga sukses doctor-to-be.insyaAllah =) terbaik punyer!

Nur~ImpiaNA said...

syukran dr.solehah..