assalamualaikum...

here my site, my own way to present myself as i won't bother anyone
this is how i'm expressing myself by writing here, because most of the time I'm enjoying blogging

Friday, June 1, 2012

ini.realiti.

Assalamualaikum.
sebenarnya agak liat jugak untuk aku sambung menconteng di blog ni.

zap. rasa terguris jantung hati ni.
tapi ini realiti.
dulu sekadar tengok kat tv, baca kat berita. skroll skroll fb.
betapa jahilnya masyarakat Islam sekarang.
tak. takde niat nak label2,komen2 orang.

cuma aku terkejut. sedih pun ada
zaman sekarang ni cam aku pernah ckp sebelum2 ni,
klu nak dpt ilmu tu sgt meluas.mana2 ada.
*lg spesifik ilmu agama.

pliz. pliz. kalau nak jadi penonton je. go on.
tp jgn smpai tahap jadi penyerang.
awak hentam benda yang Allah wahyukan kpd Rasul.

kalau awak taknak ikut. terpulang.
tapi jangan sampai ajak org lain sekali.
nak bercomment, bg pendapat ke apa fikir panjang dulu.

ikutkan hati. boleh je sampai aku keluarkan statement
"kalau dah jahil sangat pun, janganlah nampak sangat kejahilan kau tu"

nak kata taktahu. pelik.
tapi buat buat tak tahu. hurm. mungkin
syariat Allah tu kan jelas.

nak kata aku kolot.jumud.narrow minded. cakap je.
tapi sebelum nak cakap apa2,
pliz bukak Quran, kaji hadis, cari ustaz. baca buku.
salah ke apa yang disampaikan.
hancur ke hidup kalau ikut syariat yang sepatutnya.

sampai bila nak hidup dalam dunia sendiri.
bukak mata. bukak hati
hidup bukan setakat kat dunia.
Akhirat nak campak mana.

kenapa takut sangat.
syukur ada yang sudi menegur.
nak buat.alhamdulillah.
taknak buat.diam. fullstop.

ini tidak!buat sume benda mcm bahan mainan senda gurau.

setiap manusia ada levelnya.
tahap kemampuan masing2.

kalaulah mereka faham.~~

cakap pasal cover aurat.
labuhkan smpai dada. kalau xmampu nak labuhkan selabuh2nya.
cukup sekadar tutuplah dada tu.

kalau rasa rimas pakai stoking.
pakai kasut yang xnmpak kaki tu.

come on.be flexible.
kata aku dan kami2 ni golongan yang rigid .
menyempitkan Islam.
padahal taknak je fikir kreatif sikit.

ini aku cakap bg yang fhm. tugas menyampaikan kebenaran tu wajib.
kena sampaikan dulu sebelum berlaku yg xsepatutnya.
sebab kena ingat nak mencegah kemungkaran tu lagi payah sbnrnya.
kata belajar medic. prevention is better than cure.

aku xsuka judge2 orang ni.
tapi serius tak tipu!. kalau org2 sekeliling jaga aurat, ikut syariat.
sejuk mata.sejuk hati.

yang sadisnya. golongan lelaki tu sendiri yang over2.
macam ni ke pemuda yang boleh menegakkan Islam. hancuss!

aku kadang2 takut dengan realiti.dunia sekarang ni.

Alhamdulillah. alhamdulillah ala kulli hal.
still. ramai je lagi yang bersama.
saling kuat menguatkan utk perjuangan ini.

utk mereka2 yg masih hanyut.
aku takbenci kalian.
tapi yang pasti,maksiat yang kalian lakukan aku takkan pernah redha.
harap jugak perasaan ni Allah jaga.
andai Allah tarik perasaan tak redha aku dgn dosa2 kalian.habeslah~~

hanya doa mengiringi semoga Allah bukakan pintu hati.
supaya jelas mana benar mana salahnya.

cuma, umur dah 20 tahun ni, berfikir dan berkata2 lah dgn gaya org umur 20 tahun ni.
fine, pasti je ada benda yg kte xsuka, xpuas hati. settle kan dgn cara yg profesional la.
konon nak jadi doktor.
bercakap,action tu mcm budak2 hingusan je.haila~ xphm

takpelah. segalanya kita serahkan pada Allah. Dia yang mengaturkan terbaik.

coretcoretan1:harsh tak harsh.aku cakap benda betul dan aku cuba tapis sebaik mungkin. berfikir dgn rasional utk kata2 yg aku sampaikan ni.

coretcoretan2:sungguh serabut dgn mcm2 isu utk LDB ni.jujur aku ckp.aku pn xminat lah bnda function2,majlis2 ni.bukan style aku.tp demi ukhwah krn suruhan Allah merapatkan ukhwah,aku kuatkan semangat.hanya mengharapkan blsnNya sje.insyaAllah:D


2 comments:

khaulah al-haura' said...

saya setuju !

setuju !

Anonymous said...

:)..setuju..always by ur side insyaallah..