assalamualaikum...

here my site, my own way to present myself as i won't bother anyone
this is how i'm expressing myself by writing here, because most of the time I'm enjoying blogging

Monday, December 26, 2011

tadi ..~ aku lupa Allah tgh menguji

aku respect kau.

nak bertahan ngn aku ni.

aku kesian kat kau.

nak kena hadap muka aku tiap2 hari..


tp tadi,maksud aku hari sebelum ini.

aku memang tak dapat kawal diri.

memang aku betul2 tak tau mana nak lari.

memang rasa down yg tak terucap lagi.


ya,aku lupa.Allah nak menguji diri.

tarbiyah Allah itu seni.

pelbagai cara dan situasi.

tadi kesabaran aku benar2 teruji.


dan kau tak bersalah pun.langsung

tapi aku tertekan,bingung


serius,

tadi aku benar2 sedih.

oh.ini ke perasaan yg smpai air mata aku menitis


ohh..aku aku lupa lagi Allah tgh menguji..

dan kau,

terus sabar dgn karenah diri.

aku bukan ego

aku hanya perlukan ruang

tempat aku untuk berlari

sekejap pun jadi.

ya,aku pengecut.

masalah untuk dihadapi dan ditangani

tapi aku kena lari dulu.

lari jauh dari semua.

mencari kekuatan dgn si DIA

sekejap je aku lari

tapi aku harap bila aku lari

jangan biarkan aku lari lama2

tarik tgn aku cepat2

jgn biar aku hanyut dalam berlari lama2

lagi lama aku berlari,

lagi payah aku nak berhenti.

sbb tu aku kata tadi,

aku nak lari sekejap pun jadi.

terima kasih lagi kat kau.

kat semua.

aku xharapkan kata2 maaf.

sebab yg pasti

kau tak bersalah pun.

aku tau salah aku.

tapi manusia. selalu alpa

benda pertama yg dipikir, letakkan kesalahan pd yg lain.

utk apa?

utk puaskan hati sendiri.

dan manusia itu termasuk aku.

jadi,

aku cuma perlukan masa

perlukan support system

aku perlu org akn phm aku.

sikit pun takpe

aku tak expert nak kau phm aku semua

sbb aku tahu

kadang2 aku pun xfaham diri aku sendiri.

terima kasih krn cuba memahami.

cuba bg aku ruang

dan hanya ucapan maaf yang tak terucap (sbb aku segan kot.hehe)
kpd SAHABAT~

yg pasti aku sayang korg keranaNya.

dan harapnya kasih syg kte berkekalan smapi syurga.

k,cam dah terlebih jiwang pulang..ngeh3



coretceloteh1: aku da lewat gi klas ni,tp seyes aku mmg xdpt thn ndiri utk luahkn sume2 ni..

coretceloteh2 : td jugak aku terlewat ke kelas.kelewatan yg mmg aku xsngka..pastu hari ni pulak kne mrh ngn prof..ok.mmg sdey..tp sekurg2nya itu new experience..perjlnn nk amek medic ni bkn mudah.n sememangnya xde bnde sng pun kat dunia ni klu nak sng kat Akhirat kelak just mohon Allah bg kekuatan.sekian

2 comments:

The Typewritter said...

Positive Kuat Semangat.Checked! :) eru nak coklat yang best da mahal dr Melly.

mEkLee said...

dtg lah sini dulu mek weh..stay kat umah aku..
nanty aku belanja coklat besau2 eh..
cayam n miss eru..hak3:D